Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 23. mars 2011

Skuffa...

Her kommer det et innlegg med eder og galle! Så er dere advart!

;-)

Jeg så på Farmen på TV2 på mandag, og der slaktet de. Så kom jeg på at her var det havresuppe hver gang det var slakting. Og så kom jeg til å tenke på den kladden med møssmør jeg kjøpte for et par uker siden. ergo; jeg fikk lyst på møssmørsuppe. :-)
Det er enkelt og godt. En halv liter vann, en skje med byggmjøl og en liten neve med havregryn. en liten slump salt og så skal du koke dette. Oppi det hele skal du smake til med reven møssmør. Og det hadde vært greit det, om jeg hadde fått møssmør når jeg kjøpte møssmør!!!! Det smakte fløtemysost jo!! Den var ikke sur!!! Prisen var sur, men ikke smaken!! Endte opp med å putte en diger kladd i ei skål med suppe jo. Og osten kunne jeg møle uten at ørene flytta på seg (det er hele vitsen med å spise ren møssmør; den får ørene til å røre på seg). Har jeg gjort noe galt, eller er det Synnøve Fienden som har gjort noe galt?

Så, når jeg skal lage klubb og duppe til gubben en dag da, så ender jeg opp med å bruke hele resten av møssmørkladden til to porsjoner!?
Er det noen der ute som får tak i skikkelig møssmør? Jeg mener da av den typen som er stenhard og som kan overleve i generasjoner (den forrige hadde jeg faktisk arvet) ;-)

Møssmør er det samme som surost, om noen lurte...
Notat 24.03.11; jeg tok feil i en ting, det var ikke Synnøve Fienden sin ost... Var Tine. Beklager det.Kanskje Finden faktisk har en møssmør det går ann å prøve?

10 kommentarer:

Jane sa...

Møssmørosten er ikke som før dessverre... :( Har slitt med samme problem som deg! De har en i Løten.. hmm Er det Kiwi torvet mon tro? Jeg husker ikke.. Den er hvit med blå logo i hvertfall, den er ok. Litt lysere enn jeg er vant med bare.. Ellers fikk jeg tak i en for noen uker siden på boligmessa i Vikingskipet, men den kommer rett fra en gård. Har ikke fått prøvd den enda.

Astrid sa...

Var nok den samme jeg hadde kjøpt. Hvit pakning med blått og litt rødt på. Jeg er jo klar over at ikke alt kan være som det var når jeg var lita. Som for eksempel Annanas HaPå, den er helt borte og jeg husker syltetøyet Rødtopp... Utrolig godt syltetøy...
Det er rart med det vi husker fra vi var små, det henger liksom med i både smak og lukt, er bare å lukke øynene så kommer det nesten tilbake... Om jeg kjenner lukta av gammel grønnsåpe så er jeg 4 år gammel, på kjøkkenet til farmor og snoker i vaskeskapet hennes...

Elin sa...

Først: gliser litt..... så det var Tine ja... :-D ;-)

Så: Nærstasjon har møssmørost. Så det der forrige gang jeg var der. De har den fra et gårdsmeieri som jeg da ikke husker navnet på akkurat nå.. BOMBE..

Til slutt: hva i all verden har havregryn i møssmørsuppe å gjøre? er det vanlig? (suppa og drikken er kanskje to forskjellige ting... ?)

Astrid sa...

Var i alle fall slik jeg lærte å lage suppa, det med byggmjølet la jeg til sjøl (må ha hørt eller lest det et sted...)
Vet det var vanlig med tystedrekke av møssmør, men vet ikke helt hvordan de gjorde det. Vet også at avsilt havresuppe kan brukes som tystedrekke...
Fienden eller Tine, ett eller annet greier de begge å tulle til... Har du foreksempel prøvd pultosten til Finden? Den er fæl! Den er både bitter og bløt... Mjølka til Tine er noe jeg heller ikke klarer å ha i meg lenger. Det smaker nesten ødelagt av den.
(Selv om jeg nok skulle være innhabil på meieriprodukter så velger jeg det som er godt, og ikke det som smaker stygt)
Skal prøve Nærstasjonen. Tenkte ikke så langt jeg, men skjønner at jeg må begynne å tenke mer lokalt på mye... Godt vi har Nærstasjonen i blandt alle kjedebutikkene i Løten!

elisabet sa...

Heisann
Kom tilfeldig over denne siden og ble interessert da det sto opp møssmørsuppe. Jeg kjøper møssmørosten i Sverige. Der heter den Mesost og fabrikkert av Fjâllbrynt. (pass på og ikke kjøp lett-varianten. Ordentlig ost må det være.)
Den er kjempegod, og har bæssmor-smak. Bestemor brukte bare bygg-gryn i suppa.
Pultost er godt. Jeg får heldigvis tak i Hedemark- pultost her jeg bor i Mjøndalen, men den aller beste Pultosten kommer fra Avdem gårdsysteri i Gudbransdalen. Fantastisk god. Jeg kom bort i den da jeg var på dansefestivalen i Sel. Den må jeg helt til Oslo for å kjøpe, mens du Astrid får kjøpt den på Knudstad Holen (hm mulig jeg skriver det feil, men det er Fiskeforretningen på Hamar tror jeg)
AVDEM pultost står det på etiketten og boxen er bare en vanlig plastbox.
I helga skal jeg på hytta og da blir det Flesk og duppe til middag og semulepudding med rød saus til dessert. Nam nam

Astrid sa...

Hei Elisabet. Gøy at du kom over siden min og ville legge igjen en kommentar. :-) Jeg finner ikke ut noen måte å svare deg direkte på, så da får det bli her. Jeg har funnet skikkelig møssmørost i Løten. Fra Omang gård. Den får en kjøpt på nærstasjonen på Løten. En skikkelig svart og tung ost som egner seg veldig godt til suppe og duppe. :-)
Skikkelig pultost må det være. Jeg ender som regel opp med Lillehammer osten eller hedmarksosten i fra Tine. Og siden jeg er litt sær skal jeg ha tørr pultost hjemme og bløt om den er i matpakke... ;-)
Men tipset om å kjøpe møssmørost i sverige var ikke dum! :-) Takker og bukker!

Anonym sa...

Jeg kjøpte både surost og pultost på¨Nærstasjonen i går, fre 9. mars 2011. Dem har kjempebra utvalg.

Astrid sa...

Jeg har også vært og kjøpt surost på Nærstasjonen. Ikke fått lagd duppe el suppe av den enda, men den smaker i allefall riktig. :-)

Anonym sa...

Avdem-pultost har de på Euro-SPAR på Mølla i Brumunddal :) Endelig liker jeg pultost!

Unknown sa...

Monssveen gård på Brøttum lager og selger surost. Selger også ferdig møssmørsuppe. Det skal ikke være havregryn, men byggryn i møssmørsuppe.