Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 23. oktober 2011

Astrids fiskegryte

Jeg er så fornøyd med min egenkomponerte fiskegryte at jeg må dele den med resten av verden! :-)
Jeg har funnet på den sjøl, og det er en slags fiskesuppe men med mye mer fisk!
Jeg er veldig glad i fisk og det forundrer meg stadig at ikke alle er like gald i det som meg selv. Gubben påstår hele tiden at han ikke liker fisk, helt til han får det servert, da spiser han både godt og lenge. :-)

Du trenger av utstyr;
-Stor nok kjele (helst en 5 liters, man lager nok til å fryse ned og/eller spise dagen etter)
-Liten kjele/ panne til å frese grønnsaker i.
-En visp.
-Fjøl.
-Kniv.
-Mugge til vann
-Liten bolle å røre ut i.
-Øse.
-Noe å spise av og med.

Du trenger av ingredienser;
Tilsammen 2 til 3 kilo filet av både hvit og rød fisk samt fiskepudding eller fiskekaker.
Grønnskaksbuljong til tre liter. (du trenger ikke fiskebuljong, gryta kommer til å smake nok fisk uten.)
3 liter vann
1 boks philadelfia ost, (eller den billigste smøreosten du finner. Gjerne baconost fra first price. Den er overraskende god i denne gryta!)
1 til 2 dl rømme el creme fresh.
1 til 2 røde paprika i terninger.
4 til 6 champignon i terninger
En stor eller to mindre opphakkede purreløk.
1boks mais
1boks kikerter
Et par dl brekkbønner eller gønne erter (kan slyfes, men gir farge og god smak)

2 nevefuller med grovt hakket dill.
Reker eller krepsehaler til pynt og ekstra smak.
Brød og smør.

Først settes gryta på plata. Oppi med buljongterninger og 2,5 liter vann. Kokes opp mens paprika og sopp freses i en panne med litt smør og olje (soppen får da fram mer smak og paprikaen blir lettere å tåle).
Rør smøreosten og rømmen ut i resten av vannet (lettere å få rørt ut slik) Ha det i gryta sammen med paprika, sopp, purreløk, mais kikerter og brekkbønner. Nå kan dette stå på plata til gjestene kommer.
Fisk og fiskekaker deles i store biter (ca en tomme store, det skal være litt å tygge på men bør ikke være større enn suppeskjea)
Når gjestene kommer has fisk og dill i gryta og når alt har kokt opp igjen er middagen ferdig.
Salt, pepper og karri etter smak. Serveres rett ut av gryta med reker eller krepsehaler på toppen av hver porsjon og med brød og smør til. (reker må ikke kokes, da blir de viskelæraktige i konsistensen.)
Rødvin er ypperlig til! (Aldri hvitvin til kjøtt, men gjerne rødvin til fisk)
Nyt! :-)

Du la kanskje merke til at det ikke er rotgrønnsaker i gryta mi? Det kan du selvsagt ha i som du selv vil. Gullerøtter og poteter vil drøye retten og gjøre den til mer økonomisk hverdagsmat. Sånn som jeg lager den og uten brød til vil denne passe godt inn i en lavkarbodiett.

Et lite tips sånn på tampen; har du vært i sverige å handlet i det siste er det mulig at den fiskepuddingen du trodde lå i kjøleskapet egentlig er risengrynsgrøt med etiketten på undersiden. Sjekk dette før du begynner med matlagingen. Derfor ble det fiskekaker i gryta denne gangen! ;-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

spennende fiskegryte Astrid. mulig jeg prøver noe ala den en gang:-)
Åse

Astrid sa...

Jeg syns selv den er veldig god i allefall. :-)

Anonym sa...

Jeg pleier å jukse litt, ved å bruke en pose fiske suppe og ha oppi masse godt. Ca 600- 800 gram fiskefilet, masse grønnsaker surret i meierismør( purre, blomkål, fennikel, gulrot, broccoli ol)og selvfølgelig en liten splæsj fløte til slutt. NB Scampi eller reker i helt til slutt Enkel og rask middag på 20 minutter. Skal prøve fiskegryta din en dag :-)

Astrid sa...

Ikke noe galt i å bruke en posesuppe som basis for en god middag. Jeg og kattene spiste tomatsuppe til middag sist uke. Med litt purreløk og en middagspøse + masse makaroni ble det en god og mettende middag ut av mesten ingenting. :-)