Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 14. juli 2013

Pute: en slags tutorial

Her kommer et bilderas av en pute jeg nettop er blitt ferdig med. :-)

Man starter med en firkant som er dobbelt så lang som den er bred. Fant ut at jeg kunne bruke en serviett som mal.For en sirkel trenger du 8 slike forkanter.
Når firkanten er klippet må den deles i to på langs. Servietten deles derfor igjen som mal.
Nå sitter du med 16 vimpler  For å lage en likebenet trekant klipper du av på skrå øverst på tøystykket. Servietten er fortsatt nyttig som mal.
Mønsteret utprøves.
To og to vimpler sys sammen rette mot rette. Først en rettsøm fra toppen til spissen, så sikrer du sårkanten med sikksakksøm utenfor rettsømmen. (Har du sysaks med sikksakkmønster behøver du ikke sikre sårkanten)
Første halvdel ferdig.
To halvdeler satt sammen til en runding.
Sikksakksøm rundt det hele før bakstykket er målt til og klippet til. Sikret med knappenåler for å få bakstykket til å ligge så stramt som mulig når det sys sammen.
Jeg valgte å la bakstykket få dobbelt stoff.
Sydd sammen og vrengt tilbake til rettsiden.Pass på å la det være igjen en åpning så du kan vrenge den og fylle den.
 Baksiden av den ferdig fylte puta. Knapp er sydd på på begge sider og igjennom puta. Pass på å bruk en lang nål og sterk tråd for dette. Det enkeler arbeidet betraktelig.
Sånn ble puta til slutt. Ble igrunnen ganske fornøyd med den jeg. Tatt i betraktning at jeg egenlig ikke klarer å sy... Jeg har til og med fått på mitt helt eget merke på puta. (øverst til høyre på bildet)

Så? Ble du inspirert til å ta dram symaskinen?? Når jeg klarer, klarer alle!! Begynn med den første sømmen og avslutt med den siste. ;-)

God søndag videre!! :-)

4 kommentarer:

Ann-K sa...

Så flink du er!

Astrid sa...

Takk :-)

Elin sa...

Vel, ikke inspirert til å ta fram symaskina, men dugelig imponert i alle fall. :-)

Astrid sa...

Takk. Sitter og er litt i sjokk her enda jeg... ;-)