Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 6. juli 2014

Den spiselige hagen...

Hei alle godtfolk! Det her blitt en stund siden siste innlegg nå, det er bare slik det blir på den lille flekken av verden jeg eier og bor på. Her går alt i sin vante gang, og noe slingrer og går på litt uvante spor. Vi nyter sommeren, vanner og steller hage. Vi spiser gode bær og flytter rundt på klinkekuler. Holder selskap og trakter kaffe.
Vi har ikke tid til noe aom helst og all verden med tid til alt det andre. Det er rett og slett sommer! :-)
Hagen lever og gror, litt tregt, men den kommer seg. Vi har plantet og sådd i to måneder og begynner å se resultater.
Etterhvert som hagen vår har tatt form i år, har jeg stadig vekk ønsket meg et forum der jeg kan snakke med andre som dyrker noen porsjoner med sin egen mat, og etter å ha lett på Facebook, fant jeg ut at det ikke er et skikkelig forum for oss som vil ha mat i hagen. Det er mengder av sider for hagedekor og blomster, men jeg følte at det ikke var der jeg hørte hjemme. Så hva gjør en da? -Lager seg sin egen gruppe!! Og du er innvitert inn!
Den spiselige hagen heter gruppen. Du må sende en forespørsel om å få være med. :-)
Når du er inne vil vi gjerne at du ikke legger til personer uten å spørre personen først. Dette for å forsikre oss om at folk faktisk vil være med i gruppen.
Gruppen er til for den som ønsker inspirasjon og å dele gleden ved egenprodusert mat, og vi elsker skrytebildene fra hagene til folk. Skryt av det du har fått til, og spør om det du ikke har fått til.
Har du en herlig oppskrift på rabarbrasuppe eller noe annet deilig fra hagen/pottene/åkerkanten e.l. vil vi gjerne at du deler den med oss. :-)
Her er en av rabarbraene mine, bildet er tatt lørdag kveld før det begynte å regne. Dette er en rot vi reddet fra en uviss skjebne. Jeg etterlyste rabarbra stengler i fjor, og så fikk jeg ei rot som hadde stått oppgravd i lengre tid. Vi fikk ikke tid til å grave den ned i fjor, men i vår ble den gravd forsiktig ned, og kommer som bare rakkern. :-) Jeg elsker sånne gamle matplanter! :-)

Ses vi i "Den spiselige hagen"?

3 kommentarer:

Ruths datter sa...

Så spennende da. Må sjekke ut den facebooksiden. Rabarbra kan du jo lage masse godt av. mannen min elsker rabarbrasuppe. Fryser de ned i halve litersbokser. Tar de opp gjennom vinteren,og gjett om han koser seg.
klemz

Ruths datter sa...

Jeg måtte bare kommentere på innlegget ditt om deg selv.Se på det
Klem

Astrid sa...

Hei. Ja, vi håper det kan bli skikkelig spennende! :-) Det er alt et par stykker utenom meg som har bidratt med bilder og litt forskjellig. :-) Håper vi blir mange som brenner for egne grønnsaker, urter og åkervekster. Hagen trenger ikke å være stor for å ha glede av den. Et kjøkkenvindu kan bli en flott liten hage.
Rabarbrasuppe skal bli godt! Tenker vi prøver å lage en i morgen. :-)
Klem. :-)