Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 20. desember 2013

Fortsatt desember i Astridhuset

Å våkne sånn bort i mot uthvilt kl 06 om morgenen når klokka til gubben ringer, det er en sjeldenhet for meg, men sånn var det i dag. Kokte til og med kaffe til en trøtt og halt gubbe før han kjørte avgårde til årets siste arbeidsdag utenfor hjemmet. Lille MA hadde sin siste dag i barnehagen før feien i går... Det nærmer seg jul i huset...
Eller, det går mot jul i huset. Jeg rydder, og så rydder jeg litt til. Den andre ubetalte hushjelpa er blitt sendt på miniferie hos mor og far til gubben... Lille MA hjeler til.
Eller, lille MA tror hun hjelper til. Hun ser at mor flytter på ting, og da er det vel riktig at alt det mor ikke bryr seg med å flytte også skal flyttes på? Mor har sikkert ikke kommet så langt enda bare...
For noen dager siden bestemte hun seg nok for at vi SKAL ha hvit jul i år... En sånn pakke med 30 x10 single pakker snytepapir ble ryddet utover hele huset. Så ble omtrent halvparten av pakkene åpnet og etter en runde rundt nesa ble en og en serviett sluppet ned på gulvet... Sånn kjapp hoderegning skulle tilsi at mor siden har kastet 100-150 snytepapir... Hvit jul.

Hadde det væer slik at vi sjulle være helt alene på julekvelden, så hadde jeg bare gitt meg nå, ryddet ferdig stua og laget litt marsipan... Men siden vi skal ha gjester, og jeg er lei av å leve i rot og kaos, tar det litt tid det her. For selv med et par enkle løsninger (sånn som sett inn et lite bord, sett alle vaskesaker under og dekk med duk) kaster jeg fra skuffer og skap samtidig som jeg støvsuger og rydder. Nå er ikke jeg en av de damene som har støv på hjernen, her er det mer støv på hodet, men nå vil jeg ha det litt ordentlig.

Jeg har da fått gjort noe fornuftig alt i dag, sett en halv episode med krim, strikket en kvart sokk (til meg selv), hengt opp en lampe i gangen ved do, så folk slipper å oppleve et mindre luftig klask i gulvet over en kjælen katt som har bestemt seg for å snike seg fram fra mørket for å kose på en legg, jeg har støvsuget et gjenstridig teppe, og sett at jeg har behov for å henge opp gardin ved døra inn til dogangen...

Og det, er grunnen til at jeg sitter her nå, og ikke henger opp gardin i døra inn til dogangen; jeg husker ikke hvor jeg har satt gardinstanga... (jeg har en mistanke om at jeg ikke lette så veldig godt, men jeg HAR lett, i allefall i tre hjørner)
Jeg fant noe da... Så nå skal jeg fram med støvkluten litt først, før jeg får hengt opp gardin i det hele tatt.

God fredag! :-)


5 kommentarer:

Ragnhild-som-har-ommøblert-stua-men-tørket-lite-støv.. sa...

Mest effektive støvtørkinga jeg har sett på lenge! :-D Innendørs hvit jul blir enda bedre den dagen MA finner ut at hun kan slakte en sacco-sekk.. Godt med en dag uten så god hjelp ;-)

Astrid sa...

Jeg syns den var genial! :-D
Vi skal ikke ha sacco vi! I alle fall skal ikke jeg kjøpe noen, og så får den som drar noe slikt inn i huset her skrive under på ansvarsærklæring; Den dagen den går i stykker, på hvilket som helst vis skal kjøper sørge for at hver eneste lille isoprorkule fjernes fra huset. Hver isoporkule eieren av huset i ettertid måtte finne igjen, bøtelegges med 10,- pr kule! :-D

Ann-K sa...

God fredag og god hælj :-)

Astrid sa...

Takk det samme! :-)

Saccosekkslakter-Ragnhild! :D sa...

Sist jeg opererte en saccosekk kom det fram en genial løsning: Sprute på vann..! Da mister de den statiske elektrisiteten, og kan lett feies opp med kost! :D Kjekt å vite, sånn i tilfellet... :P hehe..