Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 29. september 2010

Service i sykehusnorge...

Jeg sitter her med to regninger på 306,- Angiveligvis fordi jeg ikke har gitt beskjed om at jeg ikke kom til kontroll på Diakonhjemmet i Oslo... Jeg ga beskjed jeg, men de har ikke lagt det inn i systemet sitt; ergo har det ikke hendt og jeg sitter med to regninger på til sammen 612,- Dette går heller ikke under frikortordningen, så jeg skal betale de selv. Desverre brukte jeg telefonen på jobb da jeg avbestilte timen, så jeg har heller ikke noe bevis for at jeg faktisk har ringt... Jeg blir så sliten av slikt, jeg hater å snakke på vegne av meg sjøl. Det å bli møtt av en vegg med dumhet tar også på... Jeg kjenner at jeg blir sarkastisk og lei meg. Jeg spurte dame nr en; så fordi jeg var flink og sa i fra at jeg ikke kunne komme sitter jeg nå med TO regninger på ubenyttet time? og fikk til svar; ja... Jeg spurte dame nr to; skal vi da gå ut i fra at jeg lyver? Hun svarte; vi kan ikke se bort i fra det heller... Trivelig?

2 kommentarer:

Ulvemamma sa...

Vet du, dette er så typisk Diakonhjemmet sykehus. Har opplevd dette ved nesten samtlige avbestillinger jeg har hatt hos de. Fått faktura, til tross for at jeg har avbestilt i god tid i forveien. Og siden det er kirurgen jeg har gått til kontroller hos der, har jeg også fått to regninger, da jeg har vært på røntgen først. Noen har jeg krangla meg ut av, andre har meg måtte bite i det sure eplet å betale, takket være Diakonhjemmet sine dårlige rutiner (tydeligvis). Og som du sier, slikt dekkes ikke av frikortet... :/

Siste gangen så jeg meg lei. Jeg avbestilte timen siden vi hadde flyttet hit til Telemark og jeg var overflyttet til revmatologisk i arendal og kristiansand. Man reiser jo ikke lengre enn nødvendig, sant? Fikk faktura for ikke oppmøtt til time til både kir og rtg og jeg ringte og sa i fra at jeg hadde avbestilt den timen så snart jeg så at jeg ikke kunne benytte den. God tid i forveien, OG pga at vi flyttet såpass langt unna. Etter mye om og men, fikk jeg beskjed om at fakturaene ble slettet. Gikk noen uker og jeg fikk purring og inkassovarsel. Ringte og forklarte saken og fikk beskjed om at dette stemte ikke. Jeg hadde ikke ringt og avbestilt timen, men de husket derimot at jeg hadde ringt og bedt om en bekreftelse på når timen min var!!! Hallo??? Fortalte som så, at dette finner jeg meg ikke i. Det finnes jo ingen logikk i dette. Jeg ringer ikke for å be om bekreftelse på en time når jeg skal flytte 25 mil unna og har fått time hos ny lege bare 6-7 mil unna hjemstedet... Jeg vet jo selv hva jeg har gjort. Her er det ord mot ord, og den "minste" taper. Samtalen endte med at jeg fikk forklart av den "hyggelige" damen i andre enden, at om jeg ikke betaler innen fristen, så blir saken oversendt inkasso.

Ja, så får den bli det da, sa jeg, så får jeg bestride kravet ovenfor inkassoselskapet, så blir det et lite he... for diakonhjemmet.

Inkassokravet kom, jeg bestridte kravet og forklarte saken i minste detalj til inkassoselskapet. De mente jeg hadde en god sak og informerte om at det kunne være at jeg ble dradd inn til forliksråd om diakonhjemmet ikke velger å avslutte saken, men at om de taper, så er det de som må betale både saksomkostninger og reise, evt overnatting for meg, siden dette da ville evt skje i oslo.

Diakonhjemmet ga seg, jeg fikk beskjed nesten umiddelbart etterpå, at de droppet hele saken. :D Allerede, hadde nok denne saken kostet de mer enn de to fakturaene til sammen, pga kostnadene til inkassoselskapet og for en slik "liten" sum, tok de ikke sjansen på å få ennå større omkostninger, da det kunne dreie seg om noen tusen i saksomkostninger, reise, mat og evt overnatting om det skulle dras til forliksrådet. Så det nytter å være litt sta, når man vet man har retten på sin side. ;)

Håper det ordner seg for deg. Slikt er så innmari ergelig!

Fikk forresten faktura her om dagen også for ikke oppmøtt time. Hadde time på en mandag, prøvde å ringe å avbestille på fredag, men kom ikke gjennom på tlf. og sentralbordet på sykehuset kunne ikke ta i mot beskjed og videreformidle dette. Ikke så enkelt heller, når det er en time på formiddagen og en time på ettermiddagn kun, som de tar tlf. Heldigvis var det ei oppriktig hyggelig dame jeg snakket med når jeg fikk regningen, som skjønte at det var litt vanskelig å få gitt beskjed om at man ikke kom, når man ikke kommer gjennom på tlf. og ikke får lagt igjen beskjed til noen. Regningen slettet - sa hun i allfall... Så nå håper jeg det ikke kommer en purring.

Astrid sa...

Takk. Jeg skal ikke gi meg på dette, for det er mer prinsippet i det enn pengene, enda 600,- for noe jeg ikke får har jeg ikke råd til å betale. Sykt at de gjør dette, for det tar jo ikke mange sekundene å skrive det inn på planen når telefonen kommer!