Du trenger;
1 bolle
1 engangshanske
1 stor spiseskje
1 ts
1 bakeplate
1 ark bakepapir
-Det var utstyret.
Så til innholdet;
1 liten ts tørrgjær (1/5 av posen)
1 toppet ts salt
2 ss nøytral olje
og 1/2 liter KALDT vann. - Dette blandes sammen.
Ha i ca 1/4kg hvetemel og rør litt rundt
Ha i to egg og rør litt rundt
Ha i ca 1/4kg hvetemel og rør litt rundt
Om det blir litt klumper gjør ingen ting, deigen skal være akkurat så klissete at den nesten flyter utover.
Glutenet i melet vil gjøre deigen litt seigere og fastere når den er ferdig hevet.
Så settes det til heving over natta. Settes på benk i vanlig romtemperatur.
På morgenen;
Stekeovnen settes på 200grader med over og undervarme. Et bakepapir oljes og deigen helles utover papiret. Her kommer engangshansken inn! Fordi deigen er så klissete er det lurt med engangshanske. Hell litt olje utover deigen og prikk den grovt utover plata med fingrene. Tilsett litt sesam og valmuefrø på toppen om du vil. Etterheves bare til ovnen er varm. ca 25 minutter midt i ovnen. Og du har et mårrabrød perfekt for ost og syltetøy med en kopp te til. :-)
Ingen kjøkken maskin, minimalt med oppvask! :-)
God frokost!
3 kommentarer:
Hehe.. Den var fin! Skal prøve den ;-)
Hvordan går det med dere? =)
Hilsen fra Leon & Marianne..
;-)
Oss er det bra med. Det går i mat, bleier og å nesten sove. Sikkert slik det skal være. :-)
Håper alt er bra med dere også. :-)
Klem fra Lille MA og meg. :-)
Dette mårrabrødet ser godt ut:)Takk for du deler:)
Trine:)
Legg inn en kommentar