Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lørdag 17. mars 2012

Søndagsmiddag på en lørdag...

Det var nemlig det vi hadde sist lørdag. En skikkelig søndagsmiddag.
Det er ikke så vanskelig å få til en skikkelig god tradisjonell middag. Vi jukset ved å kjøpe frossne grønnsaker og ferdigstekt stek, men fløtegratinerte poteter og hjemmebrent saus, det lagde jeg sjøl. :-)
Og jeg må si jeg er ganske stolt over å kunne lage en brun saus fra bunnen uten å bruke sukkerkulør for å få den riktige fargen! :-)
Det ble i alle fall nesten vakkert når maten var ferdig, og jeg kan love deg at det smakte like godt som det ser ut til å gjøre...
Lekker saus? :-)
Hva med dere? Får dere til sauser? Jeg har fått med meg at du faktisk kan kjøpe pose med hvit saus... HVIT SAUS PÅ POSE!! *GRØSSER*
Jeg har ingen problemer med å kjøpe ferdigposer med frossne grønnsaker, for frossen mat er nesten like bra som fersk. Dessuten er det mye billigere å kjøpe disse posene når man ikke er en hel bataljon som skal spise. Ferdigstekt stek har jeg heller ingen problemer med å kjøpe; den koster langt i fra mer enn den man steker selv, og man slipper å passe på temperatur og tid i flere timer. Stekt kjøtt er stekt kjøtt! ;-)
Men, hvit saus på pose...
Go' mædda følkens!
Trenger du oppskrift og fremgangsmåte på hjemmebrent saus eller fløtegratinerte poteter så er jeg sikker på at det finnes en youtube-video av det. Ellers skal du få det av meg om du spør... ;-)

11 kommentarer:

Ragnhild-som-er-veldig-glad-i-masse-saus-med-masse-smak! ;) sa...

HVIT SAUS PÅ POSE???
Tar jo kortere tid å lage den vanlig!
Jeg er god på saus, men ikke tålmodig nok til å få den så mørk som din... Men gjør ikke noe av å jukse med litt sukkerkolør.. Derimot kjøper jeg aldri saus på pose!!! Så mye godt man kan fikse med litt stekesky og en fløteskvett! :D

Ann-K sa...

posesaus, å er det.. neida, vet da godt å det er, hva tror du blir servert på diverse kroer rundt om i landet.. frysegrønnsaker også for den sakens skyld..

Å jeg kan tenke meg at den middagen din smakte aldeles nydelig!!! så kjempe nam ut :-)

kos deg mætti og hæls rundt :-)
klem

Astrid sa...

Jo da, man får kjøpt hvit saus i pulverpose... skal jeg ha kjøttkaker til middag, lettvint, da gidder jeg ikke å brenne noen saus altså... :-)

Astrid sa...

Den smakte! :-) Veldig godt. I kveld blir det ikke hjemmelaget mat her i huset. Vi har fått på plass benkene i dag (med god hjelp) og nå er det oljing av treverk som står på menyen et par dager. Så middag av den hjemmelagde typen blir det vel ikke før på mandag igjen tenker jeg...
Jeg koser meg og hilser rundt! :-)
Det samme må du gjøre. :-)
Klemmer.

Elin sa...

Jada, sausen får jeg til. Grønnsakene fra pose også. Har ikke prøvd meg på ferdigstekt stek, men derimot på gratinerte poteter som er halvfabrikat. Greit nok det, men tar gjerne oppskrift på ekte vare jeg. Fra deg, ikke YouTube. ;-)

Ulvemamma sa...

Det så ut som et nydelig måltid. :) Nam, nam!

Jupp, Alltid hjemmelaget brun saus og hjemmelaget hvit saus her i huset også. Jukser heller ikke med
sukkerkulør - finnes faktisk ikke i skapet her heller.

Jeg har flere ganger undret meg litt, når jeg har sett disse hvitsausposene i butikken. Har aldri smakt den hvite posesausen, så jeg vet jo ikke hvordan den smaker, men får meg ikke til å kjøpe hvit og brunsaus på pose... Niks. Det er da så lett å lage. Og det har jeg tid til å gjøre også. Men har et par-tre andre sauser jeg gjerne bruker fra pose, av og til, selv om jeg prøver å bruke så lite posemat som mulig.

Fløtegratinerte poteter også - absolutt best når man lager de selv.

Frossne grønsaker er jeg ikke noe særlig glad i. Mulig de har blitt bedre med årene, men jeg synes liksom det smaker litt instutisjon av de. Med unntak av blomkål og brokkoli-posene - og det hender seg jeg bruker erter og gulrot-blandingen om jeg finner den, men kun i frikasé og fisk i skjell... Kjøper det stort sett ferskt. Her går det så mye allikevel av slikt, så vi får stort sett spist opp alt.

Hel ferdigstekt stek har jeg ikke prøvd meg på, men kjøpte en stund ferdigstekt, skivet skinkestek med fra sverige, som jeg bare varmet opp i folie. Jeg er nok litt redd jeg skal bli skuffet pga overstekt stek, så der liker jeg å ha kontrollen selv...

Astrid sa...

Jeg skal lage et innlegg med oppskrift på min variant av fløtegratinerte poteter jeg, men den kommer ikke i dag... :-)Men jeg kan love deg ekte vare!! :-D

Astrid sa...

Godt for munnen, øynene og magen! :-)
Ferdigstekt oksestek var utrolig lettvint, godt og faktisk nær perfekt.
Det var bare å helle/skrape av stekesky og gele opp i sausen og skjære tynne skiver. Jeg varmet ikke opp steka igjen, for med fløtegratinerte poteter og saus til, så ble et nok varmt på tallerkenen.
Jeg syns frossne grønnsaker er nært nok ferske, så lenge de alikevel skal varmebehandles. Ikke smaker det grønnsaksgrøt av de lenger heller, så det er nok blitt en forbedring i fryseteknikken de siste årene. Det vi fikk på pose når vi var yngre var små vissne gummiklumper med gullerøtter i amerikanskblanding, og det frister ikke så mye å servere... ;-)

Jeg skjønner faktisk hvordan det kan selge så godt med mat i pulver form, noen er rett og slett ikke tøffe nok til å prøve seg på kjøkkenet. Andre tror det koster for mye å lage mat fra bunnen. Noen er så håpløse at de nærsagt svir tevannet. Noen har kanskeje aldri fått et hjemmelaget måltid hjemme...
Det er en kunst og koke nudler riktig, men nudler er ikke kokekunst... ;-)

Ulvemamma sa...

Små vissne gummiklumer ja... Hehe... Der sa du det! Hjemme ble det i tilegg tilberedt i microen, fordi det skulle være så fint. Husker fortsatt skålene som ble trukket med plastfolie, stukket hull i og satt i microen. Ut kom en skål med deformert plastfolie og ennå mer gummierte gulrøtter... Her i huset går det så mye av både gulrøtter og andre grønsaker, både i rå og kokt form, så f.eks. gulrøtter og blomkål må vi uansett alltid ha ferskt. Ungene elsker å gå å knaske gulrøtter. ;)

P er veldig glad i posematen. Han er av den typen som ikke tør prøve seg så mye og som heller ikke har vært vant til å boltre seg så mye på kjøkkenet. Har prøvd å instruere han i å lage spagetti med kjøttsaus fra bunnen av, med hermetiske tomater, frisk løk, hvitløk, også liker jeg å putte litt paprika oppi - og ikke posesaus, han får det til når jeg instruerer steg for steg, men når det kommer til krydringen, så er det stopp, da må jeg ta over, for det tør/vil han ikke. Men det er da en start. ;) Pulvermat er greit nok innimellom det - noe av det, om man pynter på litt. Men ikke hele tiden. Ikke er jeg noe begeistret for all den natriumglutamaten som skal tilsettes i posemat heller... Og palmeolje... Mye av det tar ikke lenger tid å lage fra bunnen av heller.

En annen ting som undrer meg, er hvordan produktet - ferdig omelettrøre på kartong, kan selge... er det så vanskelig og tidkrevende å knekke egg, tilsette en liten dæsj væske, salte og peppre?

Astrid sa...

Du fikk med deg mitt litt uheldige møte med en selger fra Prior? :-D Damen forsøkte å selge meg egg på kartong... Det ble litt ubehagelig...
Jeg er veldig skeptisk til palmeolje og det uspesifiserte fettet en finner i mye mat. Jeg bruker også minimalt med margarin på grunn av mengden palmeolje. Har heller begynt å blande olje og meierismør (utenom i kaker)... Jeg bruker heller ikke den mengden med smør som det står på for eksempel sausposer. Bare nok til at pulveret "løser seg opp" i det, bruker heller mer vann. Jeg merker ingen forskjell i smaken.

Ulvemamma sa...

Herlig! Hehe... Fikk ikke med meg det, men leste det innlegget nå, som du linket det til meg.

Joda, man kan lage sin egen pommes frites og bake eget brød. Men det tar unektelig mye lenger tid enn å knekke 8 egg. ;p Latskaps-produkt, helt klart ja.

Ferdigkuttet salat har jeg kjøpt av og til, når de ikke har hatt fine, hele salathoder av noe slag i butikken, men jeg må si jeg synes den ferdigkuttede salaten er en smule "tørr"...

Jeg bruker heller ikke margarin lenger - kun de gangene jeg er lat og lager toro sin langpannesjokoladekake - da er jeg ekstra lat og bruker flytende melange. Går i olje og meierismør her også, heller ekte saker og litt mindre og sjeldnere av det, enn palmeolje. Man får i seg nok av det som er skjult i kjeks og posemat ellers, av det man bruker av det innimellom, så da får man spare det til de "utskeielsene"... ;)