Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 11. september 2011

Kirkeruinen i Rokoberget...


Hver sommer så må jeg en liten tur opp på kirkeruinen i rokoberget. En gang i tiden sto den der og var mellomlanding for munker på pilgrimsferd.
En kan fortsatt ane hvorfor den ble plassert der den ble, med stor utsikt og en ro man skjelden finner maken til. Kirken ble viet til St. Mikael, og første gang man med sikkerhet vet den er nevnt er i et pavebrev i år 1254.
Riksantikvaren har laget en artikkel om ruinen i 2005, denne kan du lese ved å gå inn HER.


Turen i sommer ble til ved en tilfeldighet, en veninne nevnte at hun aldri hadde vært der oppe, og jeg kom i samme slengen på at jeg ikke hadde fått vært der oppe i sommer. Desverre er det grodd igjen en del av den storslåtte utikten som en gang utgjorde halve gleden med å ta turen opp dit...
 Her ser dere hvordan deler av muren er blitt reparert for å hode den på plass.

På grunn av kirkeruinen så kan vi i Skogbygda i Løten skilte med ekstra stort utvalg i urter og planter. Det er blitt meg fortalt at en Konge Lind som står på gårdsplassen vår ikke egentlig hører hjemme her, men er en etterkommer av noe av det munkene en gang plantet i distriktet.
Jeg har også hørt at det skal være igjen en del energier der oppe på ruinen etter de som bodde der for så lenge siden, den eneste energien vi fant som ikke var med i bilen opp dit var denne lille søte rakkeren... :-)
Det er vel verdt besøket om du ønsker en liten bit med historie, og pilgrimsleden går rett forbi, så er du sprek til bens trasker du sikkert innom på vei til eller fra Trondheim... ;-) Ellers så er det også mulig, som vi gjorde, å ta bilen opp dit. :-)

5 kommentarer:

Elin sa...

Kjempefint innlegg!!! :-)

Anonym sa...

flott innlegg...som vanlig Astrid. koser meg da jeg leser din og Bare lille Elin sine blogger:-)
Jammen fint oppi Rokoberget gitt:-)
Åse

Ragnhild-som-kosa-seg-på-tur! sa...

:D Fine turen og fine plassen..
Og lange, litt slitsomme soppturen etterpå.. 6t tur er jo småtteri for sånne spreke jenter som oss... ;)

Astrid sa...

Elin: Takker og bukker! :-)

Åse: Det beste med Rokoberget er egentlig å reise forbi og tenke at "her trenger jeg ikke å stoppe" ;-D
Og det var litt tull med litt alvor i. :-)
Hjemme er alltid best, og hjemme for meg er enda lenger til skogs. :-)

Ragnhild: Det ble en alt for lang dag i skogen. Det var ikke mye jeg kjente igjen som liv dagene etter den turen, men turen var fin! :-)

Gårdsjenta sa...

Jeg var der oppe for første gang i vår, syntes absolutt at jeg som Løtensokning burde ha vært der.. Men nå er samvittigheten god! ;P

Og det er veldig fint der :) Men skjønner at utsikten nok var bedre før ja.. :)

Det er jo der oppe Løten har sin rødlisteblomst også.. :) Smalfrøstjerne :)