Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 20. mai 2016

Takke seg til.

Bønder er noe skikkelig herk!
Ikke har de vett på å tenke på menigmann når de sprer sin møkk og lager køer på veiene for å komme seg fra ett jorde til et annet. Respekt for skikkelige arbeidsfolk har de heller ikke. Setter folk i et dårlig lys når de jobber sine 20 timer i døgnet og ikke tenker på hvor slitne folk blir av sin 9-4 jobb på kontor. Traktorene bråker og støvskyene står rundt dem der de koser seg på åkrene mens folk prøver å nyte en fridag med sol og grilling i ro og mak. Og alle dyrene de slipper ut i skogen! -som spiser opp all sopp, bær og småbusk. Tenker de da ikke på alle de som elsker å ferdes i skogen på sanketurer og liker å drite i ro og mak bak et kjærr?
Gretne kan de også bli når de har vært oppe fra 04 etter 3 timer søvn og oppdager at ett eller annet dyr de ikke har på bås har spist på en tre-fire sauer på et inngjærdet jorde. De burde jo ha passet litt bedre på om de er så avhengig av inntektene på sauen. Ikke rart det kan gå hett for seg på diskusjonsfora når du blander inn en bonde. Bønder, hva skal en gjøre med de? Og, på toppen av det hele så forøker de stadig vekk å få folk til å betale for all jobben de gjør! Makan!
Send en takk til bonden når du spiser din fårikål eller griller en kotelett. 

Hver gang du kan gå i butikken å kjøpe deg et brød, litt smør, en ost og en pakke skinke! Salaten med egg og fersk persille. Potetlompene du elsker rundt wienerpølsa di på Shellstasjonen. 
Hver gang du faktisk kan gå en opptråkket gammel krøttersti ut i skogen for å plukke dine litre med blåbær. All flått du slipper å plukke av bikkja og katta fordi sauen har spist opp gresset og buskene i åkerkanten og dermed flyttet flåtten lenger inn i skogen.
Send en tanke til bonden hver gang du åpner kjøleskapdøra og kan konstantere at du har fått kjøpt alt du har der inne for en ganske så rimelig penge; hva skulle du betalt om du måtte lage alt selv fra bunnen av? Hvor skulle du gjort av de to grisene, 5 hønene, et par kyr, åkeren med potet, korn til brød og øl, salaten, mat til dyra og alt det andre du tross alt ikke trenger å bekymre deg nevneverdig for??


Publiset først på Facebook 16.mai 2016

Ingen kommentarer: