Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 2. juni 2013

Mor til Lille MA

Mor til Lille Ma, hun er sliten...
Så sliten at hun har lyst til å sitte rett ned og ikke gjøre noe som helst...
Mest sliten er hun av å ha dårlig samvittighet for å være sliten...
Lille MA er en bestemt dame, en dame som slettes ikke tier stille om hun skulle hatt hjelp til å komme seg til et annet sted. Hun sier i fra med sine lungers fulle kapasitet om hun mener hun burde hatt en ny kjeks. Hun eler (Det er et ul med e) fra dypet av tærne om noen går fra henne når hun skal sove. Samme lyden kan høres kl 04 om natta når hun våkner opp der hun skal ligge om natta, på sitt eget rom alene.

Og mor til Lille MA vet så inderlig godt, at slik skal det også være. Hun skal ha nærkontakt og hun skal ønske at mor og far er der. Derfor er mor sliten med dårlig samvittighet. Hun løper til og putter på plass igjen smokken, legger dyna på plass igjen, løfter snuppegullet og bærer henne rundt, finner noe å gnage på, trykker fram lyder og funksjoner på lekene, synger sanger og koser.
Og mor trives utrolig godt med det!
Det er bare den ulingen med E, som er så utrolig slitsom. Den kommer når Mor til Lille MA vet at gullet er trøtt, så trøtt at hun gynger fra side til side der hun sitter på gulvet, så trøtt at hun gnir øynene rødere og rødere. Hun er mett, har tørr bleie, har kost masse og er trøtt... Prøver vi derimot å legge henne ned så hun skal få ladet seg opp igjen; oh, den lydeeeeeeeeen... Den skjærer hjertet i mange biter og gir mor en så dårlig samvittighet at hun bare har lyst til å grine.
Og det er ikke det at jeg venter til hun er overtrøtt, vi har prøvd alt. Alt fra varm melk før duppen, til å legge henne før. Prøvd å ha henne på fanget til hun sovner og prøvd å hale ut tiden med sang og lek. Vi koser og roer oss ned, eller vi prøver å bli slitne av å ha gåtrening...

Når mor så har noen timer for seg selv, og hun vet at Lille MA er i trygge hender hos besteforeldre, burde hun så absolutt ha satt seg ned og bare tatt ting med ro, men all kosingen og lekingen har jo laget kaos i huset, så da må det ryddes (noen ganger er jeg oppe en time ekstra på kvelden for å komme ajour, men det hjelper ikke bestandig). Det må også bygges ferdig en del ting på huset, og en del nye ting som mor har fått inn i hodet sitt at må på plass, ja de må jo på plass. Jeg rydder, snekrer og bygger og gir beng i leddgikt og sliten rygg; det må jo snart bli ferdig noe her!

I kveld etter en trivelig konfirmasjonsfeiring ble det til at Lille MA ble igjen hos besteforeldrene i Vallset. Og hva er så planen til mor for morgendagen??
Jo, mor til Lille MA har planlagt at ingen ting skal planlegges før klokka er passert 10!!
Eneste planen hun har som direkte plan er at hun ikke skal kjenne på noen dårlig samvittighet og takke og bukke for at vi har besteforeldre som så gjerne stiller opp for snuppegullet.

Jeg håper dere får en god kveld og natt videre.
Jeg skal finne strikketøyet og hørespillet jeg gikk glipp av før i dag...

Klem fra Astrid i Astridhuset (som syns at huset er litt for stille akkurat nå).

Har du foresten husket gjetteleken min??
Du finner den i innlegget før dette. :-)

Ingen kommentarer: