Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 3. mai 2012

Tar du hensyn til andre?

I går var det forbudt å parkere på en bit med fortau i Løten sentrum... Folk måtte altså bli fortalt at de ikke skulle parkere på et fortau!!
I går kom det en sykkelist (sånn mosjonist med hjelm og en bit refleks på ryggen) mot meg på andre siden av veien, på fortauet, som faktisk er en gang og sykkelsti. Aplaus! Mannen kjørte på gang og sykkelstien! Men vent; plutselig vrenger han av og hiver seg mot gangfeltet og mot bilen min. Uten å gi tegn av noe slag. Unødvendig å si at jeg fikk et lite hopp i hjerterytmen der, før han la seg over og fulgte veien og biltrafikken videre. Han hadde ikke tenkt seg over veien, men det kunne vel ikke jeg lukte?
I går måtte jeg på butikken en tur, og på vei mot kassa kom det plutselig en mann, vrengte rett forbi meg og satte i fra seg vogna mens han for forbi meg på let etter en pose sjokolade. Jeg fant ut at det er slik man skal komme først i køen. Steng veien for noen mans du leter etter det du skal ha. Jeg kom ikke forbi, for det var trangt der, og før jeg rakk å komme meg noen steder så var han forran meg igjen og brukte hele gangen ned til kassa. Når han hadde fått betalt (heldigvis ikke med kronestykker som en dame på hans alder ville ha telt opp, han hadde 1000 lappper som seg hør og bør en godt voksen mann) satte han vogna igjen på skrå i enden av kassa og forsvant.Det ble så jeg ryddet vekk vogna hans, for det hadde blitt for dumt å ta en vei utenom hans vogn for å sette tilbake min egen.  

Hva er det med folk? Det her var bare et par små episoder fra i går efta, men sånn er det stort sett når jeg skal ut på noe. Det mest irriterende er biler uten blinklys og folk som ikke vet hva vikeplikt er, men hvor kommer den der først meg sjøl, så meg sjøl og til slutt meg sjøl om det er igjen noe mentaliteten???
Har du en pose sukkertøy så deler du!
Står du i veien for noen så flytter du deg!
Kan du ikke reglene så lær deg dem!
Har du gjort en feil; unnskyld deg!
Har du gjort en stor feil så gjør opp for deg!
Gjør noen noe for deg så takk!
Mannen bak meg i køen på butikken fikk et stort smil og et like stort takk fra meg da han pukket opp igjen en vare jeg mistet. Han hadde fortjent en blomst.
----(--@

7 kommentarer:

Elin sa...

Amen!

Spørs om du skal følge med litt ekstra på bloggen min på søndag.. ;-)

Tone sa...

Enig, men som jeg pleier å si til både gubbe og unge: "Husk, vi er i Løten nå..." ;-)

Guri sa...

Et lite smil på veien og et takk kan gjøre underverker :)
Ha en fin kveld :)
Klæm

Ulvemamma sa...

Veldig enig!

Annemor sa...

Har du en pose sukkertøy så deler du!
Står du i veien for noen så flytter du deg!
Kan du ikke reglene så lær deg dem!
Har du gjort en feil; unnskyld deg!
Har du gjort en stor feil så gjør opp for deg!
Gjør noen noe for deg så takk!

ENIG
Det gjør man.
Hilsen mormor på klagemuren

Whitebite sa...

veldig bra skrevet!!
og jeg bare digger Jack på bildet der!

Astrid sa...

Takker folkens! Store smil og takk til dere alle sammen! :-)